Alliance Francaise at Delhi, India, by Somaya & Kalappa Consultants Pvt. Ltd.

The proposal of Alliance Francaise was shortlisted for the final stage of the competition. The building is a celebration of all what we have inherited and what we are today. It has to be experienced and enjoyed. The building belongs to the century in which it will be built, spanning two cultures and two technologies effortlessly. We hope it will be enjoyed by its users who will experience its changing moods and nuances, its architectural geometry and its ethos as it entices the visitor and student into its portals of learning. We hope they will leave the richer for it as we certainly have been enriched by working on it.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

More of Unbuilt

SHIPPING SOON

Celebrating the buildings that weren’t, and ideas that continue to be

You may also like:
Marissa Housing by Architecture Dialogue

Marissa Housing, at Dhahran City, Saudi Arabia, by Architecture Dialogue

The master planning of the Marissa Housing responds to the local climatic, social and sustainability needs to create a contextually appropriate architecture. The contemporary Islamic style architecture responds to the brief by providing an introverted planning that is designed around a central landscaped courtyard. The residential units are enclosing a shaded and landscaped courtyard that is optimally shaded and densely planted as an oasis amidst the city

HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

The courtyard is conceived as a spatial divider, like a family camp, to consolidate and share the conviviality and burdens of daily living without feeling overcrowded at night. The courtyard is excavated in plan to optimize views and passive solar gain, allowing light and air inside, while sinking the house into the landscape to maximize thermal insulation and intimacy from the urban context. – Akhil Gopi

Banganga Crematorium Redevelopment Competition by S|BAU / Suprio Bhattacharjee

The design for the Banganga Crematorium evolves as a series of diverging paths and routes traced out on a restored site topography and affected by pre-existing conditions – such as Samadhi structures that needed to be retained, a community temple that needed to be redesigned at the exact same location within the plot,

– Suprio Bhattacharjee

© ArchitectureLive! / ArchiSHOTS

Some glitch! try again, please!
Thank you, you have been successfully subscribed to receive updates.
Skip to toolbar