Amrapali at Rajkot, Gujarat, by Bridge Studio

PROJECT NAME : AMRAPALI

PROJECT LOCATION :  AMRAPALI, Raiya road, Rajkot, Gujarat, India.

SITE AREA : 50,000 sq.ft

BUILT UP AREA : 1,36,000 sq.ft

The core of the concept is to design a place where nature and culture, fashion and entertainment collab with commercial activities. The E – Shaped building consist of seven floors and parking at basement floors.

All retail shops of building is connected with a 8 feet wide passage. The vertical circulation in the building has been placed in all three wings which helps in easy and decentralized circulation .

In ground floor area,  two landscape garden has been provided which act as a refreshment space and break the monotonousness of the shopping center.

The facade has been design in such way that upper floor areas receive only indirect lights which protects inner spaces from harsh sunlight.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

More of Unbuilt

SHIPPING SOON

Celebrating the buildings that weren’t, and ideas that continue to be

You may also like:
Marissa Housing by Architecture Dialogue

Marissa Housing, at Dhahran City, Saudi Arabia, by Architecture Dialogue

The master planning of the Marissa Housing responds to the local climatic, social and sustainability needs to create a contextually appropriate architecture. The contemporary Islamic style architecture responds to the brief by providing an introverted planning that is designed around a central landscaped courtyard. The residential units are enclosing a shaded and landscaped courtyard that is optimally shaded and densely planted as an oasis amidst the city

HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

The courtyard is conceived as a spatial divider, like a family camp, to consolidate and share the conviviality and burdens of daily living without feeling overcrowded at night. The courtyard is excavated in plan to optimize views and passive solar gain, allowing light and air inside, while sinking the house into the landscape to maximize thermal insulation and intimacy from the urban context. – Akhil Gopi

Banganga Crematorium Redevelopment Competition by S|BAU / Suprio Bhattacharjee

The design for the Banganga Crematorium evolves as a series of diverging paths and routes traced out on a restored site topography and affected by pre-existing conditions – such as Samadhi structures that needed to be retained, a community temple that needed to be redesigned at the exact same location within the plot,

– Suprio Bhattacharjee

© ArchitectureLive! / ArchiSHOTS

Some glitch! try again, please!
Thank you, you have been successfully subscribed to receive updates.
Skip to toolbar